Recenzje ponad 2000 albumów. Klasyka, Jazz, Blues, Rock, Pop.
| < Lipiec 2018 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Aleksandra Hortensja DĄBEK

Chopin, Schumann

Roman Maciejewski
Suita Hiszpańska
(premiera 24 sierpnia 2018)

Brian BROMBERG
Thicker Than Water
(2018)

Krzysztof LENCZOWSKI
Rzeczy osobiste
(2018)

Adam CZERWIŃSKI Trio MAP
Kiedy byłem (LP)
(2018)

Nestor TORRES
Jazz Flute Traditions
(2017)

Wpisy z tagiem: R

poniedziałek, 09 lipca 2018

Kerry Polka - Celtija; Mistrz łuku; Alcedo Truvera; Komnaty króla Aleksandra; W karczmie krasnoluda Zentara; Amaranda; Hypatia.

środa, 04 lipca 2018

Rebel; Fog; Apocalypse; Dzicz; Stars; 69; Do It; Hope; I Want To; The End.

czwartek, 17 maja 2018

Pekka Pohjola; Freedom; Piano Concerto No.21, C major, KV 467; Candide Overture; Karma / Anyone With A Heart; Tears For Esbjörn; Imagine.


Tagi: jazz R
11:13, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
wtorek, 27 marca 2018

Come, Let Us Worship; Bless the Lord, My Soul; Blessed Is the Man; Gentle Light; Now Let Your Servant Depart in Peace; Rejoice, Virgin Mother of God; Shestopsalmiye (The Six Psalms); Praise the Name of the Lord; Blessed Are You, Lord; Having Beheld the Resurrection of Christ; My Soul Exalts the Lord; The Great Doxology; Today Salvation Is in the World; Troparion: You Did Rise from the Tomb; You Are the Victorious.


Tagi: classic R
16:39, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
czwartek, 01 marca 2018

Składak by Lou & Rocked Boys;
Koncert akustyczny w Trójce.

czwartek, 08 lutego 2018

Dawn; The Little Dream; Silver Rain; Bloom; Dance Like A Child; Vamos Todos A Cantar; Besame Mucho; Tree Of Stars; World Of Colors; Alegria; Moonbeam; De Rua Pra Rua (From Street To Street).


Tagi: jazz R
11:10, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
wtorek, 06 lutego 2018

Suite No. 1 in G major, Z. 660; Suite No. 2 in G minor, Z. 661; Suite No. 3 in G major, Z. 662; Suite No. 4 in A minor, Z. 663; Suite No. 5 in C major, Z. 666; Suite No. 6 in D major, Z. 667; Suite No. 7 in D minor, Z. 668; Suite No. 8 in F major, Z. 669.


Tagi: classic p R
09:16, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
czwartek, 01 lutego 2018

Endings & Beginnings; Duvie Manaete Tue; Teinuttach; Russau Maro; What would your alter ego say?; The Ultimate Challenge; Aurora; Back to Simplicity.

wtorek, 30 stycznia 2018

1st Convergence; Le Tombeau de Poulenc 1; Dans le Monde de Poulenc; 2nd Convergence; Dans les Idees de Poulenc; Le Tombeau de Poulenc 2; Cadence; Le Tombeau de Poulenc 3; Dans le Sens de Poulenc; 3rd Convergence; Dans L'esprit de Poulenc; Le Tombeau de Poulenc 4.


Tagi: C D jazz R
16:27, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
wtorek, 16 stycznia 2018

ni ne scias; gos; urbo; blua; fino.

wtorek, 09 stycznia 2018

Władysława Markiewiczówna: Suita na dwa fortepiany; Roman Maciejewski: Kołysanka na dwa fortepiany; Michał Spisak: Koncert na dwa fortepiany; Witold Lutosławski: Miniatura per due pianoforti; Henryk Mikołaj Górecki: Toccata op.2 na dwa fortepiany; Romuald Twardowski: Improvvisatione e toccata per due pianoforti; Jerzy Bauer: Divertimento w trzech "kawałkach" na dwa fortepiany.


Tagi: classic R
12:06, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
sobota, 25 listopada 2017

Candide Overture; Freedom; White Moon; She Said She Was A Painter; Africa; Summertime; La Fiesta.

środa, 18 października 2017

Metalog 6; Metalog 8; There Is No Greater Love; Metalog 7; Riff 3; Lonely Woman; Abisag Abisag; Schnecke Turtur; Redlock; Metalog 9; The Windmills Of Your Mind.


Tagi: jazz R
11:34, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
wtorek, 03 października 2017

Vienna; Carmen: Micaela & Don Jose; Helsinki; Palma; Seoul; Nessun Dorma; Sir Duke; Berlin; What a Wonderful World; Rome; Giant Steps; Love The Stuff (Stuff) / Ain't No Mountain High Enough.


Tagi: jazz R w
14:48, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
czwartek, 07 września 2017

Pieśni: Soir Hanté, récitatif tragique; Attendre, récitatif lyrique; Sérénade; Uspavanka; Brezići; Što veče da živu; Odiljam se; Sad gre noć; Twego głosu moja dusza czeka; Przyszły słowa; Siedzę, myśląc o Tobie i piszę; Erotyk; Krasuljak; Jasmin; Ruže; Les fleurs du saule; La mousse; Les parfums du soir;
Fantasmagories: Berceuse (Mâyâ chante); Danse de Krichna; Priére a Ganeça; Les abeilles de Kâma; Invocation d’Agni.


Tagi: classic k R
13:39, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
wtorek, 04 lipca 2017

Cries Like A Baby; You; Scatterheart; Dynamite; Waterfall; Just A Little Teardrop; Should Have Known Better; All Our Treasures Lost; Er Jeg Den.


Tagi: jazz L R
10:30, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
wtorek, 27 czerwca 2017

Ludwig van Beethoven: Thirty-three variations on a waltz by Anton Diabelli for piano in C major, Op. 120;
Jeajoon Ryu: Suite per pianoforte.


Tagi: b classic H R
16:13, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
poniedziałek, 22 maja 2017

Nie kocham nikogo; Nie mów, że dotyk; Wygięty w łuk; Mogę być albo nie; Niebo plonie; Ten kot; Jeśli chcesz mnie...; Bez Ciebie (Serce); Bez Ciebie; Zapach drażni; Mówisz na śmierć; Zawołaj mnie po imieniu; Jak płomień; Kiedy u-kochanie (Serce); Kiedy u-kochanie; Ach gdybym miał.


Tagi: p Pop R
21:42, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
sobota, 06 maja 2017

Candide Overture; Freedom; White Moon; She Said She Was A Painter; Africa; Summertime; La Fiesta.

poniedziałek, 20 marca 2017

Uncharted Waters; Harold's Blues; Caravan; Kiki's Theme; So Do It; How Insensitive; The Third; When Sonny Gets Blue; Calypso Joe.


Tagi: jazz R
12:58, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
czwartek, 16 lutego 2017

Jean-Philippe Rameau: Nouvelles Suites de Pieces de Clavecin;
Franz Schubert: Four Impromptus.


Tagi: classic k R s
16:15, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
środa, 15 lutego 2017

I Sonata na skrzypce i fortepian, op.14;
II Sonata na skrzypce i fortepian, op.43;
Suita na skrzypce i fortepian, op.27.


Tagi: classic p R w
22:05, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
czwartek, 02 lutego 2017

Counter Change; Voyage Home; Whit's End; The Mask; Ballad for B.R.; Rebecca; Ever After; Six Degrees; The 12-Year Itch.


Tagi: jazz R
12:46, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
środa, 25 stycznia 2017

Just Your Fool; Commit A Crime; Blue And Lonesome; All Of Your Love; I Gotta Go; Everybody Knows About My Good Thing; Ride 'Em On Down; Hate To See You Go; Hoo Doo Blues; Little Rain; Just Like I Treat You; I Can't Quit You Baby.

czwartek, 24 listopada 2016

First Journey; Imagine; Blues on the Bridge; Intro; Forever; Just Do It; Sustain your love; Five; Triangle; Gino; Hope.

 
1 , 2 , 3 , 4 , 5