Recenzje ponad 2000 albumów. Klasyka, Jazz, Blues, Rock, Pop.
| < Maj 2018 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Jeffrey OSBORNE

Worth It All
PREMIERA 25 MAJA 2018

Takeshi ASAI
Live in New York Vol.2
(premiera 9 czerwca 2018)

David LUBOWICZ
Inside

Piotr BUDNIAK Essential Group
The Days of Wine and Noises

The NEW LESSERS
Evening
(2018)

Bartosz DWORAK Quartet
Reflection
(2018)

Wpisy z tagiem: various

sobota, 12 maja 2018

Born To Be Wild, I'll Try - Electric Food; Lay Down - The Black Kids; Hey Little Girl - Ten O'clock Bubble Gum Train; You Whole Life Through - John Deen and the Trakk; Lana - The Automatic Blues Inc.; Up Around The Bend, Tavern, The House Of The Rising Sun - Electric Food; Mockingbird - Ten O'clock Bubble Gum Train; My Little Heart - The Petards; Get It - The Automatic Blues Inc.

czwartek, 10 maja 2018

WDR Big Band / Gil Goldstein: Moanin' (Prelude); Torsten Goods / Ida Sand / Wolfgang Haffner: When Love Comes To Town; Viktoria Tolstoy: Paradise; Joe Sample & Nils Landgren: Don't Take My Love To Hollywood; Bernard Purdie / Hank Crawford / Cornell Dupree / Benny Green: Joshua; Ida Sand & Raul Midón: He Ain't Heavy, He's My Brother; Magnus Lindgren Stockholm Underground: Penny Blue; Mighty Sam McClain: I Wish I Had A Girl Like You; Youn Sun Nah / Marc Ribot: She Moves On; Solveig Slettahjell / Knut Reiesrud / In The Country: Holy Joe; Muriel Zoe: Rikki Don't Lose That Number; Nils Landgren Funk Unit / Ray Parker Jr.: Just A Kiss Away; Randy Brecker / Frank Chastenier / WDR Big Band: The Sidewinder; Pete York & Young Friends / Wolfgang Schmid: Groovin' For Basie.

wtorek, 10 kwietnia 2018

Tingvall Trio: Cirklar; Kacper Smoliński: Wyjście do teatru; E.J.Strickland: Ballad For All Man Kind; Nicholas Payton: Jazz is a Four-Letter Word; Omar Sosa & Paolo Fresu: Moon On The Sky; Sarah McKenzie: Paris in the Rain.

poniedziałek, 19 lutego 2018

Kagyuma: Szukam; Trudno. U-cha-cha; Czerwone jabłuszko;
Smutne Piosenki: Naked In The Snow; Hossa Bessa; Deszczobieg; Dziki ogród; Niedobry dzień;
Patryk Rynkiewicz Electric Project: Szeptucha; Głusza; Fiior.

piątek, 09 lutego 2018

Vijay Iyer Sextet: Poles; David Virelles: Tierra; Bill Frisell / Thomas Morgan: Subconcious Lee; Anouar Brahem: Bom Dia Rio; Björn Meyer: Traces Of A Song; Django Bates’ Beloved: Little Petherick; Maciej Obara Quartet: Echoes; Stefano Battaglia: Halap; Gary Peacock Trio: Blue in Green; Tim Berne’s Snakeoil: Stingray Shuffle; Tomasz Stańko New York Quartet: Burning Hot.

wtorek, 02 stycznia 2018

Angel; Little Wing; Are You Experienced; Drifting; 1983... (A Merman I Should Turn To Be); If 6 Was 9; Manic Depression; Little Wing; Voodoo Chile; Purple Haze.

wtorek, 14 listopada 2017

Tutwiler: Kiedy synku; The Shipyard: Downtown; Karol Schwarz All Stars: Czarnobrązowy jest orzech laskowy; Ta Energia: Guide To Go Go; Asia i Koty: Somewhere More Like Summer; The Końs: Puszyści faszyści; Mordy: Dogs Of Heart; Projekt Poezja Kulturystyczna: Abeesy; The Sunlit Earth: Amnesia; Kiev Office: Bulwar Molo; Mastabah: Deck of Life and Death; Rara: ////; Ampacity: Masters Of Earth; Folder: Chemo; Popsysze: Sukienka; Prawatt: Dance To The End Of Night; Pure Phase Ensemble 4: Doing My Head In; 7 faz: Phase A (Basketball); Band A: Slowly; Nasiono Shoegaze All Stars: Bowie.

poniedziałek, 06 listopada 2017

The Danish Radio Big Band featuring Charlie Watts: (Satis) Faction; Sarah McKenzie: Love You Madly; John Scofield: Wildwood Flower; Andrea Motis: You'd Be So Nice To Come To; Jacky Terrasson: Take Five - Take 1; Lee Konitz: Cherokee; Sullivan Fortner: All The Things You Are; Indra Rios-Moore: Money; Rodney Kendrick: Body And Soul; Stephane Belmondo & Jacky Terrason: Lover Man; Ran Blake: Watch What Happens.

poniedziałek, 12 czerwca 2017

Felix Lajkó: Mezo / Field; Mari Boine: Adine & Isak (My Treasure); Trio López / Petrakis / Chemirani: Hortus Deliciarum; Maniucha i Ksawery: Buła oseń Chołodna...; Ballake Sissoko: Nalesonko; Iva Bittová & Čikori: Brizy; Driss El Maloumi: Le Coin 'D; Adam Strug: Diabeł stróż; Dakhabrakha: Chumak; Mosaik: Lulunia; Taraf de Haidouks: Dragoste De La Clejani (Clejani Love Song); Polmuz: Walc z obczyzny; Los Piranas: La Diversión Que Hacia Falta En Mi Pais; Danyel Waro: Batarsite.

piątek, 09 czerwca 2017

Jacek Szwaj Trio: Mirror; Piotr Scholz Sextet: November; Żyńy Kolektiff: Ten In The Park; Ulyana Ethno Quintet: Kalia Lesu Tuman; Andrzej Konieczny: Szkic 2/5; Damian Kostka: Deeply Concealed; Michał Kaczmarczyk: No2; Friends Tones Quartet: Podszepty.

poniedziałek, 08 maja 2017

Ella Fitzgerald: Satin Doll; Monika Lidke: Pastorałka; Julia Karosi: Sinus Motion; Ella Fitzgerald: Day In Day Out; Typhanie Monique: Don't Get Around Much Any More; Teri Roiger: You Don't Know What Love Is; Michela Lombardi: Into The Groove / Tahwos; Simona Parrinello: Everybodys Song But My Own; Monika Lidke: Na Czerwonym Świetle; Teri Roiger: Ghost Of A Chance; Michela Lombardi: Material Girl; Typhanie Monique: What Is This Thing Called Love.

środa, 26 kwietnia 2017

Grencso Open Collective: Give as God!; Trio Kontraszt: Ostinato Barbaro; Andreas Schaerer: Artediem; Modern Art Orchestra: Caffeine Express; 1705: Waiting For The Sun; Csaba Palotai: The Debt 3 - Shepherd; Hans Ludemann: Heartbeats; Michael Schiefel Platypus Trio: Platypus Dancing; Peter Rozsnyói Trio: The Beginning; Grzegorz Karnas Trio: Fin d'ete; Lakatos - Ries - Hurst - Royston: Soul-bell; Mihaly Borbely Quartet: Little Bird in the Lee; Guergui Kornazov "Horizons" Quintet: Na Toni; Viktor Tóth Arura Trio: Ballad of Bertalan Barta.

wtorek, 18 kwietnia 2017

That Word - Rose Coletta; Wait For Me - Jeff Meegan; Endless Joy - Abigail Riccards; Reflections In Mirrors - Tammy McCann; You Can Kiss Me Into Anything - Typhanie Monique; Remembering - Paul Marinaro; Fred And Ginger - Alyssa Allgood; Mr. Midnight - Kimberly Gordon; Can't Believe That It's You - Michele Thomas; Come Along For The Ride - Elaine Dame; Kiss Me - Kimberly Gordon; Red - Elaine Dame; Vegas - Paul Marinaro; Be Strong - Typhanie Monique; You'll Always Have My Heart - Abigail Riccards; It's Never Too Late - Tammy McCann; My Whole World Is You - Amy Yassinger; I'm Whistling A Tune - Andy Pratt; Promise Me To The Moon - Rose Coletta.

czwartek, 30 marca 2017

Se nel partir da voi; Toccata From Orfeo; Dialog Orfeo Messenger; Amor - Lamento della Ninfa; Lamento d'Arianna (Lasciatemi morire); Around Dialog Orfeo Messenger; Si dolce e il tormento; Fantasy On Lamento d'Arianna; Lasciatemi morire; Si ch'io vorrei morire; Orfeos Lament; Lamento d'Arianna.

wtorek, 28 marca 2017

Nils Landgren / Ulf Wakenius / Lars Danielsson: Come Together; Landgren / Michael Wollny / Danielsson: Shadows In The Rain; Viktoria Tolstoy & Esbjorn Svensson: Monologue; Adam Bałdych / Magnus Lindgren / Iiro Rantala / Danielsson / Morten Lund: Dodge The Dodo; Landgren / Ulf Wakenius / Danielsson: Walk Tall; Ulf & Eric Wakenius: Paco's Delight; Youn Sun Nah / Danielsson / Mathias Eick / Xavier Desandre-Navarre: Bitter Ballad; Marius Neset: Prag Ballet; Wollny & Rantala: White Moon; Bałdych / Lindgren / Rantala / Danielsson / Lund: Tears For Esbjorn; Emile Parisien / Vincent Peirani / Andreas Schaerer / Wollny: B&H; Wolfgang Haffner & Wollny: Swing, Swing, Swing; Svensson: Prelude In D Minor.

poniedziałek, 20 marca 2017

Piotr Scholz: Beggining Of A Journey; Patricia Barber: The Wind Song; Jean Luc Ponty: Last Memories Of Her; John Scofield: Busted; Leni Stern: Mercy; Jean Paul Bourelly: Blues For Muddy.

wtorek, 14 marca 2017

Nguyen Le & Paolo Fresu: Lacrima Christi; Lars Danielsson: Ironside; Wolfgang Haffner: Shapes; Bugge Wesseltoft: Existence; Jacob Karlzon 3: Bubbles; e.s.t.: Spam-Boo-Limbo; Caecille Norby: Bei mir bist du schoen; Oddjob: Ecstasy Of Gold; Frank Woeste: Terlingua; Viktoria Tolstoy: Give It All Your Heart; Ida Sand: Here Comes The Rain Again; Nils Landgren Funk Unit: Gimme! Gimme! Gimme!; McJazz: Coffee And Tea; Roberto Di Gioia's Marsmobil: Yelloworange; Tonbruket: Song For E; Michael Wollny Trio: Questions In A World Of Blue.

czwartek, 16 lutego 2017

Tomasz Chyła Quintet: Bibi Synku bi; Midnight Express; You Who Wronged; City of Spring; Mateusz Pałka Trio: Goodbye Truth And Consequences; Sansa; On Green Dolphin Street; S.O.T.A.: November; Unknown No.1;The Comfort of Unawareness.

środa, 08 lutego 2017

Adam Jarzmik Quintet: Noche de Luna; Arkadiusz Czernysz: Sched; Małgorzata Zuber: Goodbye Pork Pie Hat; Michał Nienadowski: Run for Cover; Brian Massaka: Giant's Steps; P.E. Quartet: Krzyk; Agnieszka Maciaszczyk: Tanya Jean; Kacper Smoliński: My Shining Hour; Kuba Marciniak: Red's Blues; Monika Malczak: Kołysanka Rosemary; Marek Konarski: All Of Me; S.O.T.A.: Unknown No 1.

sobota, 05 listopada 2016

Apel-les Carod Requesens: Quo Vadis; Stephan Braun: Where Are You From; Mario Forte: Improwizacja solo; Mateusz Smoczyński: Naima, Man Of The Light; Florian Willeitner: Love In The Garden / Quo Vadis.

sobota, 15 października 2016

e.s.t. Symphony / Iiro Rantala: From Gagarin's Point Of View; Joachim Kuhn New Trio: Sleep On It; Lars Danielsson / Marius Neset / Morten Lund: Folksong; Gerardo Nunez & Ulf Wakenius: Mirio; Jukka Perko Avara: Tears In Heaven; Lou Tavano: The Call; David Helblock Trio: The Soul; Paolo Fresu & Jan Lundgren: Kristallen den fina; Jan Lundgren / Mattias Svensson / Bonfiglioli Weber String Quartet: Lycking resa; Gregory Privat Trio: La Maga; Michael Wollny & Vincent Peirani: The Kiss; Nils Landgren Quartet / Bochumer Symphoniker / Vince Mendoza: A Simple Song; Viktoria Tolstoy & Friends: Waltz For The Lonely Ones; Iiro Rantala / Lars Danielsson / Peter Erskine: Voyage; Eric Bibb & Celtic Roots Ensemble: St. James Infirmary.

czwartek, 18 sierpnia 2016

Swing Down Chariot; Without God I Could Do Nothing; Walk With Me Lord; I Am Redeemed; I'll Say Yes To The Lord; From Out Of Nowhere; Meet Me At The Judgement Day; Pray For Me; I'll Fly Away; Holy Holy Medley; He's My Everything; What A Friend We Have In Jesus; I'll Overcome Someday; The Lord Is Blessing Me.

środa, 22 czerwca 2016

Banda Nella Nebbia: Diamond Disco; Ionica Minune: Ca La Acordeon; Chicuelo: Crema Catalana; Moh! Kouyate: Yelle; Lo Cór De La Plana: Sant Trofima; Karolina Cicha & Shafqat Ali Khan: Tum Bin; Kalascima: Psychedelic Trance Tarantella; Rabasa: Stanhadinha; Tarek Abdallah & Adel Shams El-Din: Khush-Rank; Gramy!: Wiązanka Tradycyjnych Melodii Słowackich; Moh! Kouyate: T'en Vas Pas, Ca Va Pas; Debashish Bhattacharya: Rasam Samba; Alex Simu / Arifa: Dacian Call; Vardan Hovanissian & Emre Gultekin: Daglar; Raphael Rogiński: Lonnie's Lament.

wtorek, 29 marca 2016

Deborah J.Carter: Satin Doll; Chico Freeman: India Blue; Anthony Strong: On A Clear Day; Maciej Fortuna: Grey Carol; James Blood Ulmer: Maya; China Moses: Dinah's Blues; Dawid Kostka: Tension; Get The Blessing: Green Herring; Weezdob Collective: Gladiator; Jakub Skowroński: Song For Izabela; Kajetan Galas: All The Things You Are; Skicki-Skiuk: Freedom; Iza Polit: Old Song; Maciej Sokołowski: 4th Structure; David Kostka: Night Vision; J.Skowroński/K.Galas: I'll Remember April; Weezdob Collective: Tecuento Un Secreto.

środa, 16 marca 2016

Kazimierz Jonkisz Energy: Three Card Molly; Nika Lubowicz: The Blackbird; High Definition Quartet: Bukoliki V; Quantum Trio: Momentum; Wojtczak NYConnection: Ale zagrajże mi kowola; Eskaubei & Tomek Nowak Quartet: Będzie dobrze; Nikola Kołodziejczyk Orchestra: Rafał Wojtunik's Ringtone; Grażyna Auguścik Orchestar: A w tej studni; Janczarski & McCraven Quintet: Don't Push That Button; Graal: Dron; Adam Pierończyk & Miroslav Vitous: Enzo And The Blue Mermaid; Myrczek & Tomaszewski: My Romance.

 
1 , 2 , 3