Recenzje ok. 2000 albumów. Klasyka, Jazz, Blues, Rock, Pop.

JAZZ

Polski Jazz

KLASYKA

Blues, Rock

POP

PŁYTY: A - Z:
_____________________________

Wpisy z tagiem: E

piątek, 01 września 2017

Knowledge; Perły i dukaty XIV / Repetition; Private Conversation VIII; Niekochana; Pingwin VI; Free Witch and No Bra Queen / Sult; God Is Love; Step Into the Light; Waltzing Beyond.

wtorek, 11 lipca 2017

Summer Smells: Blooming Tall Phlox, Apples laid out on the floor, Baba Liza's Singer, Old-fashioned bread store, Wildflower meadows, Fish fried on open fire, Sleeping in the tent, Pine needles warmed by the sun; Winter Smells: Smoke from the house chimneys in frosty air, Talks over hot tea, Grandpa Lera's bookcase, Clementines and candies on Christmas Tree, Mommy's shawl, Aunt Galya's perfume, Scented candles and sparkling wine.


Tagi: E jazz
13:32, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
środa, 05 lipca 2017

After the Cowboy met the Bear; Ornette's Clockwork; Polderlucht; Bayachrimae (Part 2); Gimpy; Cookies; Taborn; Impro 1013; Frankie; Floating; Bright Light; Bayaka..ka..ka..ka; Pasteis de Nata; Bayachrimae (Part 1).


Tagi: E jazz
16:52, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
piątek, 30 czerwca 2017

Józef Elsner: Kwartet fortepianowy Es-dur op.15;
Emanuel Kania: Trio fortepianowe g-moll.

poniedziałek, 19 czerwca 2017

Let me fall; Powrót motyli; My favourite things; Save it; Way out; Just pray; Nie można zabić miłości; Nowy Rok; Maj; Still I rise.

czwartek, 27 kwietnia 2017

A Pair of Lost Kites Hurrying Towards Heaven; Infinity Kicks In; Velvet Revolution; Quand j'étais petit je révais d'étre pauvre; Les agnettes; I See a Strange Light; Swing fur Europa; Les frigos; a short moment of zero g; Try to Run; Still a Rat.


Tagi: E jazz
10:44, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
środa, 26 kwietnia 2017

Intro; Jannes; Forecaster; Mario & Luigi; For Jarek; Wayza Report; Melopause; Karo; Mathies; Depth Of Focus.

środa, 12 kwietnia 2017

Yesterday's Blues; The Lydian Sharp Enters; After Math; 1st Room; Melancholy Dreams; Dennis fra Venice; 2nd Room; Green Eggs; Duerne Flyver; 3rd Room; Wardencliffe; If I Knew; Lovetune #4.


Tagi: E H jazz
14:38, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
poniedziałek, 03 kwietnia 2017

Time Line; Watercolors; Poet; Carnival; Something About Nothing; Take The Coltrane; Captain Senor Mouse; Cubano Chant; What's Going On; My One And Only Love.


Tagi: E jazz
22:15, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
czwartek, 08 grudnia 2016
środa, 30 listopada 2016

Intro; New Reality; Tego chciałem; Chcę żyć; Patrz w moje oczy; Egocentryzm; Płyń ze mną; Eintq Travel; Nie bądź na mnie zła...; Trzy historie.

sobota, 22 października 2016

Voyage; How Long Is Now?; Snapchat; Taksim By Night; Little Wing; Trust; Assisi; Kyrie; Each Breath; A Nut; Bruno; Topi; Choral.


Tagi: D E jazz R
21:24, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
niedziela, 02 października 2016

A Tribute to Bix Beiderbecke: Intro Ol’ Man River; At The Jazz Band Ball; Everything That Was; I’m Coming Virginia; Thou Swell; (Tango) In The Dark; At Children‘s Corner; Happy Feet; I’ll Be A Friend With Pleasure; Nix Like Bix; Singin’ The Blues; The Boy From Davenport & The Girl From Ipanema; Jazz Me Blues; Ol’ Man River;
Bix Beiderbecke Original Music: At The Jazz Band Ball; I'm Coming Virginia; Singin' The Blues; Jazz Me Blues; Blue River; Thou Swell; Clarinet Marmalade; Way Down Yonder In New Orleans; Royal Garden Blues; In A Mist.


Tagi: b E jazz
14:00, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »

e.s.t. Prelude; From Gagarin’s Point of View; When God Created the Coffeebreak; Seven Days of Falling; Wonderland Suite; Serenade for the Renegade; Dodge the Dodo; Eighthundred Streets by Feet; Viaticum Suite; Behind the Yashmak.


Tagi: E jazz
09:42, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
poniedziałek, 12 września 2016

Herr Doktor Doktor; Fuga; Tęsknota; Night voyage; So ist das; The meaning of Life; El beso de Despedida; Eis Schuetterung; Nocturne; Miniature; Awakening; Kanon; Szukam; El Suerte; On.

czwartek, 14 lipca 2016

Prologue; Rising From Within; Mushroom Rain; Coffee & Thunderstorm; Spots of Light; Love Train; Leaving Everything Behind; Hope Lives Eternal; Tears of Tenderness; Ocean of Pines; A Date in Paradise.


Tagi: E jazz
09:46, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
wtorek, 14 czerwca 2016

Jumping in the Water; Flow; Playful Moments; July, Again; Treasures in Havana; Inner Story; What the Heart Sees; Continuance; Domingo; Latin Currents; Gan Ha-Shikmim; Endless Stars.


Tagi: E jazz
16:34, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
środa, 08 czerwca 2016

Green; Moments of Love; Miniatur 2 Hadenei; Evolutienne; Lonely Woman; Evolutism; Miniatur Farben 1; Contenance au Lit; Setup.


Tagi: E H jazz k n
20:55, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »

Choralduo; Immer Cool Man / Kommt; Bram Van Velde; Wege / Destille; Nachts Auf Reisen / Was Schlimm Ist; Naturfremdheit; Im Blumengarten; Somewhere Over The Tones; Vom Sprengen Des Gartens; Strange Ballad / Nachtcafe; Nicht Schlecht, Herr Specht; Lydische Ballade; Structus / Aber Du; PH-Wert 2; Dialog Verquer / Eure Etuden; Fur Bela; Silence / Viele Herbste.


Tagi: b E jazz z
14:55, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
czwartek, 10 marca 2016

Ping Pong Pogo; King Korn; Emphasis; Enzym & Eros (Var.2); Both; Syndrome – Narrow Window; Batterie; Scootin’ About; Roomer’s Loot; Sketch No. 5; Mr. Joy.


Tagi: E jazz o
15:04, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
poniedziałek, 07 marca 2016

I'm Ready; REM I - XI.

czwartek, 29 października 2015

Hipsters Hop; Gavotte I, English Suite No. 6; Charleston; Dream Dancing; Diplomata; Lion's Steps; Ballet Of The Dunes; All You Want To Do Is Dance; Sandancer; Carioca; Premier Bal; Ragtime Dance; Moonlight Serenade; Salir A La Luz; Original Dixieland One Step; Dancing On The Ceiling.


Tagi: E jazz
14:44, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
środa, 14 października 2015

Everblue; All Things, Seen and Unseen; Waves & Shells; Skyline; Sea-Breeze; Prism; Man; Abyss; Ghost of the Dunes; Blue Lamp.


Tagi: E jazz
16:39, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
środa, 27 maja 2015

Porous Phase; Sunblind; Lithosphere; Depths.


Tagi: E jazz
10:45, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
środa, 13 maja 2015

Lions; Migrating Birds; Pursuit; Night IN Savanna; Stars Bathing In Shallow Waters; Young At Play; Sphinx; Simple Pleasures; Lions Blues; Instinct; Surviving The Famine; Joining The Pride; Ode To Innocence; Ode To Strength.


Tagi: E jazz
12:47, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
 
1 , 2