Recenzje ponad 2000 albumów. Klasyka, Jazz, Blues, Rock, Pop.
| < Luty 2018 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

ALFREDO RODRIGUEZ

The Little Dream
PREMIERA 23 LUTEGO 2018

Michael WOLLNY Trio
Oslo
(premiera 23 marca 2018)

Michael WOLLNY Trio Live
Wartburg
(premiera 23 marca 2018)

Alicja SEROWIK
Do Śë Sajd

RYBACKA & PASBORG
voice 'n' drums
(2017)

Mark WADE Trio
Moving Day

RSS
środa, 04 kwietnia 2012

ALEXANDRA LEHMLER: No Blah Blah /CD 2012 (2011), Jazz'n'Arts/
Feeling Round; Opener; Felina By Night; Liegt Alles Noch Vor Uns; All Alone; Wind, Sand, Sea, Me; Mo; Supergau; Vicious Circles; Nach Der Rodung; Schleierwolken


Tagi: jazz L
03:34, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »

Pocket -Ticket; My Home; -34°C Sunny / +29°C Humid; A Ballad For White Flowers; Hong -Kong; Stars' Stairs.


Tagi: jazz T
03:33, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
czwartek, 29 marca 2012
ENSEMBLE LIBERTANGO: El Porteno /CD 2012 (2011), Laika/
Preparense; / Primavera portena; Lo que vendra; De contrapunto; El aeroplano; Triunfal/; /Verano porteno; Malandraca; Bordoneo y 900; Desde el alma; Zum/; /Otono porteno; Ballada para un Loco; Nocturna; Lagrimas y sonrisas; Nostalgias/; /Invierno porteno; Libertango/



Tagi: E jazz
20:12, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »

TIPITINA: Taking Care of Business /CD 2012, Big Bear Records/
Hey Pocky Way; Brickyard Blues; Louisiana 1927; Fass Medley (Mardi Gras I New Orleans / Big Chief / Tipitina); You Know I'm No Good / Tico Tico; You Are A Blessing (unedited version); Rockin' Pneumonia and The Boogie Wookie Flu; Taking Care of Business; Sweet Lover; Such A Night; Feels Like Home; You, Me and The Keys; Mama Don't Allow; Sweet Louisiana

MARY CAREWE, PHILIP MAYERS: Serious Cabaret /CD 2012, Orchid Classic/
Diamonds Are Forever; What Good Would The Moon Be?;I Can't Be Talkin' Of Love; O Just Suppose; Poor Little Rich Girl; Promiscuity; Aria; Over The Piano; Maskulinum – Femininum; It's All A Swindle; Herr Bombardil; Hitler; I'm A Stranger Here Myself; At The Last Lousy Moments Of Love; Letter To Freddy; Solitary Hotel; Do It Again; Candy Machine; Toothbrush Time; Romanzo (Di Central Park); Three; Then; O Close The Curtain; Mad Dogs And Englishmen; Where Is Love?


Tagi: C M Pop
20:10, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
wtorek, 27 marca 2012

CHRISTOPH TITZ: Here & Now /CD 2012, Maroty Music/
Lenz; I'm Surprised; Your Things; Wary Steps; All Good Things Come In Threes; Try To Sleep; Promener; Lost In Reverie; Home; Bajka Iskierki; Rosemary's Love; Wszystko Ci dam; Without Restlessness; That's The Way It Was; Your First Night


Tagi: T
01:26, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »

HANS KWAKKERNAAT: Hello Oscar /CD 2012 (2011) HGBS/
Naptown Blues; Exactly Like You; Watch What Happens; Falling In Love With Love; Who Can I Turn On; Kelly's Blues; Swinging On A Star; People; Seven Come Eleven; Witchcraft


Tagi: jazz k p
01:25, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »

JOHANNES MOSSINGER: Poetry /2012 (2011), HGBS/
When God Takes A Break; Paraphrase; Joanna's Dance; Accept The Unacceptable; Promenade; Tequila And Salt; Into The Future; The Yellow Way; Nothing Is Real; Invention; Pictures Of Love; One More Blues; Juli P


Tagi: jazz M
01:24, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »

YURI HONING Acoustic Quartet: True /CD 2012, Challenge Records/
True; Paper Bag; End of Friedrichsheim; Borhardt; Paper Bag (reprise); Bring me the discoking; Yasutani; Nobody Knows; True (reprise)


Tagi: H jazz
01:23, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
niedziela, 18 marca 2012

GARY GUTHMAN: Solar Eclipse /CD 2011 Polskie Radio SA/
Behind Closed Doors; A Sea Apart; Medicine Man; Di Trevi; The Liars Club; Gentlemen's Playground; Sarah's Waltz; Bajan Secret; David's Dream; Solar Eclipse


Tagi: g jazz
16:41, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
czwartek, 15 marca 2012
GRAŻYNA AUGUŚCIK Group: Live Sounds Live /CD 2007 (2006) GMA/
Introduction; Don't explain; Blue skies; Silver Moonlight; Matulu / Mother; Until it's time for you to go; River
GRAŻYNA AUGUŚCIK: The Light /CD 2005 (2004) GMA/
Until it's time for you to go; Don't explain; Apelo; Chorado; For all we know; If I were blue; Pradizer Adeus; Memoria a Fado; Pray
poniedziałek, 12 marca 2012
The NU BAND: Relentlessness. Live At The Sunset /CD 2011, Marge/
Seventh Heaven; Parallel Realities; Camel Caravan; Relentlessness; Little Piece; BH and I

Tagi: jazz n
16:08, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
piątek, 09 marca 2012
Robert KUBISZYN: Before Sunrise /CD 2010, Universal/
Short Story; Son Of The Sun; Life's Journey; Tak Wyjść; Last Call; Before Sunrise; Możesz Żyć; Nothing More Than Illusion; The Dreamcatcher; Event Horizon; Closed Chapter

Marek NAPIÓRKOWSKI: Wolno /CD 2007, Universal/
The Long And Winding Road; The Sum Of All Days; Vietato Fumare; Wolno; Miró; Gotlandia; Rueda; Ravelo; Between A Smile And A Tear

piątek, 02 marca 2012
MEDESKI MARTIN & WOOD: Friday Afternoon In The Universe /CD 1995, Gramavision/
The Lover; Paper Bass; House Mop; Last Chance To Dance Trance (Perhaps); Baby Clams; We're So Happy; Shack; Tea; Chinoiserie; Between Two Limbs; Sequel; Friday Afternoon In The Universe; Billy's Tool Box; Chubb Sub; Khob Khun Krub (Thai for ''Thank You'')

Tagi: jazz M
21:55, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
wtorek, 28 lutego 2012

IMAGINATION QUARTET: Imagination Quartet /CD 2011 Anaconda/
Diversions; Light In The Blind Alley; Rain And Cigarettes; Question; Yellow Snow; Maybe This Is Invention; Ewu; Grow Up; Bazyliszek; Star Wars; Morning Things


Tagi: i jazz
03:06, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »

Janusz ZDUNEK + Marienburg: Miasto Nic /CD 2008, Okno Records/
Autonaprawa; Miasto; Marsz; Coda; Naprawa obrazów; Jass Yass; Nic

sobota, 25 lutego 2012

Przemysław STRĄCZEK & Teriver Cheung: Evans /CD 2012 (2011) Es art/
Opener; Waltz For Debby; Time Remembered; Peri's Scope; Very Early; Funkallero; Turn Out The Stars; Walking Up; Waltz New; Mazurek F Dur

WIERBA and SCHMIDT Quintet feat. Piotr BARON: The Mole People /CD 2011, SJ Records/
I Can Make The World Dance; Beneath The Moon; Orinia; Morning; Sarcastic Fringehead; The Peacock; The Mole People

czwartek, 23 lutego 2012

The Dave BRUBECK Quartet: Time Further Out /LP 1961 / CD 1961 (1996) Columbia/
(LP str.1:) It's A Raggy Waltz; Bluette; Charles Matthew Hallelujah; Far More Blue; (LP str.2: ) Far More Drums; Maori Blues; Unsquare Dance; Bru's Boogie Woogie; Blue Shadows In The Street; (CD bonus tracks:) Slow And Easy (a.k.a. Lawless Mike); It's A Raggy Waltz Live At Carnegie Hall

środa, 22 lutego 2012

Sławek Wierzcholski + Jan Błędowski i NOCNA ZMIANA BLUESA: Koncert w Suwałkach /CD 2010 4ever Music/
Papieros na śniadanie; Blues mieszka w Polsce; Ośli upór; Zaczekaj zaczekaj; Figle; Godzina czwarta nad ranem; Wczorajsza prawda; Chodź, chodź; Sunburn; Twarda diagnoza; John Lee Hooker; Hotelowy blues; Późno; Nieznajomy przyjaciel; Przestań już; Szósta zero dwie; Przegranych nikt nie lubi; Amazing Grace; Hejnał

czwartek, 16 lutego 2012

Vladyslav SENDECKI: Solo Piano at Schloss Elmau /CD 2010, ACT/
Mein Madchen; Wiegenlied; Lily Of The Valley; A Kind Of Song; Karpaten Blues; Obertas; Blackbird; Mutant; Sledge Ride; Evening Psalm

Vladyslav SENDECKI: Piano /CD 2007, Provocateur Records/
Thousand Island Park; Variations; Chagall Suite Part 1; Chagall Suite Part 2; Chagall Suite Part 3; Donne Variations; Vicious Circle; Friendly Garden; Harlequin; For All Lonely People

poniedziałek, 13 lutego 2012

PROWIZORKA JAZZ BAND: ''New Live'' /2007 (2004), Blue Tongue Music/
Destination K.C.; Bernie's Tune; Basin Str. Blues; Red Light; Taps Miller; Bean At The Meat; Moten Swing; Tico -Tico; Thru For The Night; Crazy Rhuthm; I've Got Rhythm; My Sweetheart Samba