Recenzje ponad 2000 albumów. Klasyka, Jazz, Blues, Rock, Pop.
| < Luty 2018 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

ALFREDO RODRIGUEZ

The Little Dream
PREMIERA 23 LUTEGO 2018

Michael WOLLNY Trio
Oslo
(premiera 23 marca 2018)

Michael WOLLNY Trio Live
Wartburg
(premiera 23 marca 2018)

Alicja SEROWIK
Do Śë Sajd

RYBACKA & PASBORG
voice 'n' drums
(2017)

Mark WADE Trio
Moving Day

RSS
poniedziałek, 04 grudnia 2017

Confessions; Kind Of Time; Birds; Evening Psalm.

Difference: Desire, Humility, Knowledge, Perspective, Integrity; Harmony of Difference: The Truth.


Tagi: jazz w
09:35, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
środa, 29 listopada 2017

Baikal Lake; Mama; Back home; Burchan #1; People from East; Danse no.36; Jakuck; Olchon; Burchan #2.

Anime affacitate et sitibonde; Signor Ti benedico; Io vorrei mutar vita; Nellapparir del Sempiterno Sole; Ninna Nanna al Bambino Giesunapoletana; Simphonia a tre; Pastorella; Ave Maria doce me cantare; Qual fin fa eco spiritual; Amor senza misura; O dolcezza de gl Angioli e di Santi; Giu per la mala via; Le Canarie; Vanita di vanita.


Tagi: C classic
15:03, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »

Kwartet fortepianowy op.112; XIV Kwartet smyczkowy op.122; Kwintet na cztery saksofony i fortepian op.107.


Tagi: classic M
12:42, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
wtorek, 28 listopada 2017

Epitafium; Metamorfozy; Tempus fugit, aeternitas manet; Interferencje; Obertas z Albumu polskiego; Suita chorałowa; Album polski; Grid.


Tagi: classic M
20:03, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »

CD: War Horns;
DVD: War Horns - Trailer Video; From Idea To The World Premiere; Recording Session; Trailer - Making Of; Sculpture Instalation.


Tagi: classic p
12:17, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »

Pieśń powitalna; Jak dwa Michały; Ja; Taniec; Gody; Czarodziej; Niebo; Wenus - cud; Paris, o mon amour; Za-słona; Nie ma piękniejszej chwili.

poniedziałek, 27 listopada 2017

Lillette; Sting of the Cactus; Nature Boy; Sweetheart; Straighten Up and Fly Right; Keep it Simple; Bibimbap; Pretend; Complexion; Darling Je Vous Aime Beaucoup; El Bodeguero; Unforgettable.


Tagi: D jazz
20:28, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
sobota, 25 listopada 2017

Candide Overture; Freedom; White Moon; She Said She Was A Painter; Africa; Summertime; La Fiesta.

I Robot; Damned If I Do ; Don’t Answer Me ; Breakdown ; The Raven ; Time ; I Wouldn’t Want To Be Like You; The Turn Of A Friendly Card (Part One); Snake Eyes; The Ace Of Swords; Nothing Left To Lose; The Turn Of A Friendly Card (Part Two); What Goes Up... ; Luciferama ; Silence And I ; Prime Time; Sirius; Eye In The Sky; La Sagrada Familia; Old And Wise; Games People Play.

piątek, 24 listopada 2017

Sun Song; Niner; Major In Come; Triste Beleza (Beatiful Sadness); Opener; Watching Over; Corazon; Sofi; Charcoal Blues.


Tagi: jazz s
20:38, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
wtorek, 21 listopada 2017

Green Chimneys; Blue Sphere; Raise Four; Mysterioso; Blue Hawk; Nutty; Blues Five Spot; Ba-lue Bolivar Ba-lues-are.


Tagi: jazz L M
17:05, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
poniedziałek, 20 listopada 2017

Bible School Vacation; Taco Tuesday; Harajuku Hiccup; Serotonin; Adrenaline; Dopamine; Histamine; Amygdala; Insula; Cerebellum; The Wheels; Initiates; Rational Entities; The Wild.


Tagi: g jazz s
15:23, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
środa, 15 listopada 2017

Prolog; Verbum Incarnatum; Verbum Revelatum; Verbum Gloriatur et Praedicatur; Mater Verbi; Conclusio.


Tagi: classic g M
21:38, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
wtorek, 14 listopada 2017

Tutwiler: Kiedy synku; The Shipyard: Downtown; Karol Schwarz All Stars: Czarnobrązowy jest orzech laskowy; Ta Energia: Guide To Go Go; Asia i Koty: Somewhere More Like Summer; The Końs: Puszyści faszyści; Mordy: Dogs Of Heart; Projekt Poezja Kulturystyczna: Abeesy; The Sunlit Earth: Amnesia; Kiev Office: Bulwar Molo; Mastabah: Deck of Life and Death; Rara: ////; Ampacity: Masters Of Earth; Folder: Chemo; Popsysze: Sukienka; Prawatt: Dance To The End Of Night; Pure Phase Ensemble 4: Doing My Head In; 7 faz: Phase A (Basketball); Band A: Slowly; Nasiono Shoegaze All Stars: Bowie.

CD "Jazz Night" Live in Hamburg: Questions In A World Of Blue; De Desconfort; Motette No.1; White Moon; Der Wanderer; Nacht; When The Sleeper Wakes; Nachtfahrten; Arsene Somnambule;
DVD Live at 35. Leverkusener Jazztage: Nacht; Phlegma Phighter; Rufe in der Horchenden Nacht; When The Sleeper Wakes; Gravite; Lasse!; Engel; Little Person.


Tagi: jazz w
10:57, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
poniedziałek, 13 listopada 2017

La Belle Dame Sans Regrets (vocal); Embrace; Tokyo; Shape Of My Heart; La Boca; Chanson I; D'Pronto; Lullaby To An Anxious Child; La Belle Dame Sans Regrets (instrumental).


Tagi: jazz M s
21:52, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »

J.S.Bach after A.Vivaldi - Concerto II in A minor BWV 593; N.Chedeville after A.Vivaldi - Le Printems; N.Chedeville - Sonata IV in G major; J.S.Bach after A.Vivaldi - Concerto no 4 in G minor BWV 975; A.Vivaldi - Sonata La Follia; N.Chedeville - Sonata VI in G minor; N.Chedeville after A.Vivaldi - L'Automne.


Tagi: classic p V
15:44, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »

Preludes, Book 1; Preludes, Book 2; L'Isle joyeuse.


Tagi: b classic D
11:36, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
czwartek, 09 listopada 2017

Dawny świat; Ya Yeti; Kujawska jucha; Nie wiem, myślę; Opowieści flisaków; A Ya; Eskimo; Stacja Fordon.

The Fool on the Hill; Tearful Eyes; 37 Ans; Coming Home; Caravan; Dix; I Remember the Castle; St. Thomas.


Tagi: a jazz
19:53, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »

Teardrop / Ya Habibi; Sensuosness; Zeus' Desires; Brezza del Verano; My Soul, My Spirit; La Llamada; What Is Inside / Himeros; Who Wu; Eros Mediterraneo; Fradelo; What Lies Ahead; Why; Kypris.


Tagi: f jazz s
12:18, longplay_2010
Link Dodaj komentarz »
środa, 08 listopada 2017

Latająca komnata; La Mamma Morta; Cocoon; Kołysanka dla już uśpionych; Dedicated To Starman; Shico.

1 , 2 , 3 , 4 , 5 ... 82